Tvarohový dortík s ovocem






s extra porcí květinového materiálu, který budete při krájení složitě odstraňovat :-D

Dno dortové formy vyložíte pečícím papírem a "zaklapnete" boky. V míse nejprve nadrtíte balení sušenek "klubek" (dobře fungují i takové ty karamelové, co se servírují ke kafíčku, na název si zaboha nevzpomenu). Až bude ze sušenek prášek, vpracujete do nich jen tolik změklého másla, aby hmota připomínala modelínu. Hmotu natlačíte na dno formy. V té samé míse rozmícháte dvě vaničky tvarohu, 2 celá vejce a trochu cukru + vanilky. Tvarohovou směsku nalijete do formy a dáte péct při 140 stupních zhruba na hodinu.

Když je dort upečený, nejprve má takovou jemnou pudinkovou konzistenci, ale až vychladne a odleží se v lednici, ještě trošku ztuhne. Připravte si ho klidně večer předem...

Před zamýšleným servírováním si připravte ovocnou směs. Na dort nejprve nalijte rozvařené a pudinkovým práškem trošičku zahuštěné ovoce. Ovocná šťáva by ho zbytečně rozmočila. Já jsem použila mražené maliny, kterým už bylo v mrazáku smutno. Navrch ještě košík čerstvých malin, pár jahod, máta, borůvky mi Mucánek všechny sežral :-D    a ... no... to co mi právě kvete. Kopretiny, poupátka z malinkatých růžiček, lupla jsem tam i jednu lobelku. Ať je to pestré, veselé a letní.

Nejlepší je, že při přípravě tohoto dortu zašpiníte kromě formy jen jednu misku a jednu vařečku. A zvládne ho každý.

Mimochodem, kdybyste chtěli tento dort připravovat ve své nepečené variantě, vynechte vejce, přidejte želatinu, a je to...

Kluci byli dnes ráno na prvním samosběru v Bříství, donesli mi obrovský koš jahodové lásky, takže se loučím, jdu to všechno cukrovat a pytlíkovat na zlé časy.

A♥






2 komentáře:

  1. No ten vypadá užasně,šikulka.Můžu poprosit jak rozvařujete to ovoce s pudinkovým práškem ?je podlité vodou a jen lehce zaprášíte,nebo je na to jiný fígl? Děkuji Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. do malého kastrůlku dám asi 200g mraženého ovoce, přidám 2 lžíce cukru a pomalu nechám rozmrznout. Ono to pustí hodně šťávy, tak tím pudinkovým práškem rozvar jen popráším a minutku zavařím. Stačí opravdu málo. Raději přidávat pomaličku, než pak ředit. A buď teda vanilkový puding anebo čistý škrob.

      Vymazat