Co se děje u Matěje?


Hanba... Hanba... Hanba... Pěkně to tady flákáme, jak tak koukám. Omluvou nám budiž to, že flákáme (dobře - flákám to já), jen to psaní a focení. Ve skutečnosti se toho děje víc než dost. Dnes jsem se rozhodla odložit na chvilku tu malou opičku do tátových rukou, našroubovat ten správný objektiv a oběhnout a nafotit to, co se událo v květnu. 

O první místo se perou dveře a kachlovky "srnky". Takže popořadě :) Původní dveře byly katastrofální. Teď už to můžu prásknout, protože zloději :-D ... Byl tu prakticky volný průchod. Jen tak nepatrně chránili proti tomu největšímu průvanu... Nicméně pořád jsme se nemohli odhodlat ke změně. Měli jsme tu totiž na obhlídku takovou tu klasickou firmu na dveře/okna a jediné, co nám za i tak nepřijatelnou sumu mohli nabídnout, byly hnusný plasťáky jako na chodbě, když chcete utéct ven nouzovým východem. Objevili jsme však něco z úplně jiného soudku. Dřevěné surové dveře, které si můžete finálně upravit, jak jen chcete. Jsou krásné, voňavé, zateplené. Dokonalé... Jako již zmíněnou finální úpravu jsme zvolili Dub antik od Soudalu, protože se nám jeho medová, lehce zašlá barva, opravdu líbí. Kování je, no krásné. Povedlo se nám to :))) Cena byla navíc čtvrtinová...


Srnečky od firmy Hein a spol. si vyslouží samostatný příspěvek, kde se chystám trochu víc rozepsat o tom jak a proč. Takže jen k nahlédnutí. Malá ochutnávka... 








A dnešní momentky ze zahrady. Zvládli jsme dřevo, udělala jsem Šáší ohromnou radost novým kočárkem. Tak dobře, také sobě, ale je tam opravdu spokojená a já jsem konečně získala alespoň trochu prostoru na to, abych kopla do hlíny anebo něco natřela. Krásně si v něm totiž hoví, kutálí se a hlavně když chce, tak na mě vidí...

Starý Kallax z Ikei dostal novou vrchní desku. Doporučuji vám tuto jednoduchou vychytávku, která tento příšerný kousek, který žije snad v každé domácnosti v naší sluneční soustavě, povýší na něco trošku vznešenějšího.


A nakonec... Ke dni jména jsem od svého milého dostala s láskou vyrobený, velmi originální rám. Naše nejoblíbenější fotografie dětí o to přímo volala. Je sama o sobě obrovská (90x60) a v původním tenoučkém, bílém rámu, nestála za nic.

Koho by to zajímalo, tak dřevo je opálené letlampou a pak ještě přetřené lazurou.






♥ A+J+M+CH

4 komentáře:

  1. Ty dveře jsou nádherné, je super, že ještě existuje někdo, kdo vyrábí krásné dřevěné. A proměna Kallaxu se povedla, jednoduché a efektní. Moc se mi ty vaše proměny líbí. Krásný den :)

    OdpovědětVymazat
  2. Prosím, podělila byste se o informaci, kde koupit takové dveře? Zrovna přestavujeme a tuze by se hodily! A když už jsem v těch otázkách :-) jak se mají slepičky?
    Konkrétně, jak to vypadá v jejich prostoru, začaly na trávě, ale mám podezření, že ta jim dlouho nevydržela, jak rády hrabou. Řešíte to nějak? Nebo co si uhrabaly, to mají? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dveře objednáte na adrese https://wood-dvere.cz/. Budu ráda, když se mi potom pochlubíte, jaké jste vybrali a jak natíráte. Co se týká slepiček, tak ty se mají moc dobře. Pochopitelně po trávě ve výběhu nebylo do týdne ani památky. Jelikož máme dva poměrně dravé psy, tak jsou slépky ve výběhu, jen občas je pouštíme na pastvu, když jsou ty dvě psí bestijky zavřené, a zhruba každý druhý den jim nastříhám nějakou přerostlou trávu, jak tak průběžně udržuji okolí záhonů. Zkrátka to, co nepojme sekačka. No a během sekání dostanou na hromadu jeden koš čerstvé trávy. To mají potom zábavu na celý den. Během zimy jsme jim i zelené kupovala. Takové ty špenáty a ledové saláty v akci, anebo velikou dýni na vyzobání.

      Vymazat
    2. Děkuju moc!
      Manžel se na ty dveře úplně netváří, tak uvidím, jestli je vybojuju :-)

      Slepičky pozdravujte :-) a mějte se všichni moc hezky.
      A pište prosím, váš blog je vážně prima!

      Vymazat